15 - 12 - 2018

Nieuw display AlphaVision bedienpaneel

Met ingang van juli 2015 zal het bediendeel van Alphatronics voortaan geleverd worden met een helder grijs display en witte toetsenbordverlichting.


Met het nieuwe display krijgt het bediendeel een modernere uitstraling en een hoger contrast hetgeen de bediening vereenvoudigd.

De nieuwe uitvoering wordt vanaf juli 2015 geleverd. Het oude display wordt vanaf dan niet meer in de producten gebruikt.

 alpha bedienpaneel

                                                                   
                                                                                                                                                                            Dit jaar introduceerden wij onze nieuwe axiale en radiale deuropeners met universele spoel 10-24V AC/DC. Dit betekent minder voorraad, makkelijk bestellen en installatiegemak voor de monteur. Toch hebben wij gemerkt dat er een vervangingsvraag is bij met name oudere intercominstallaties die vaak werken op 6V AC of 8V AC. Voor deze situaties hebben wij een viertal modellen opgenomen die werken op 6-12V AC/DC. 

Klik hier voor het axiale model met een lange sluitplaat

Klik hier voor het axiale model met een korte sluitplaat 

Klik hier voor het radiale model met een lange sluitplaat

Klik hier voor het radiale model met een korte sluitplaat

De AlphaVision ML en XL zijn uitgebreid met een tal van handige functionaliteiten die het installeren en gebruik nog eenvoudiger maken.
Hieronder vindt u een greep uit de laatste aanpassingen:


Release notes AlphaVision ML V3.60

Sleutelschakelaar:
Bij het configureren van een ingang die men als sleutelschakelaar wil gaan gebruiken, kan men nu deze instellen voor een vaste-stand- of puls- functie van de schakelaar.
Tevens kan men ervoor kiezen om bij gebruik van een sleutelschakelaar de open zones direct op het bedieningspaneel weer te geven, als indicatie waarom er niet ingeschakeld kan worden.

Privé doormelding:
Bij de privé doormelding kan men nu per telefoonnummer of email-adres instellen welke soort meldingen er naartoe gestuurd dienen te worden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld in- of uitschakelmeldingen naar een ander telefoonnummer of email-adres te sturen.

Geen alarm zone:
Bij de zone instelling kan nu ook een “GEEN ALARM” type worden gekozen. Dit zone-type veroorzaakt zowel bij in-en-uit geschakelde toestand van het systeem geen alarm bij het activeren ervan. Wel kan de zone worden gebruikt om een uitgang van het systeem aan te sturen, b.v. voor het schakelen van verlichting.

 

Release notes AlphaVision XL V2

Geen herstart centrale:
Bij het wijzigen van de programmering hoeft de AlphaVision XL niet meer opnieuw op te starten. Zodra de gewijzigde programmering vanuit AlphaTool verzonden is naar de AlphaVision XL werkt dit direct!

Secties vervangen de groepen:
De hele programmering is nu consequent gebaseerd op het gebruik van secties en niet meer van groepen. Hierdoor is het programmeren nog overzichtelijker geworden.


Schakelen op de ‘NG-manier’:
Voor de gebruiker is de mogelijkheid toegevoegd om op de ‘oude NG-manier’ te schakelen. Hiermee kunnen bestaande AlphaVision NG installaties omgebouwd worden naar de XL zonder dat de bediening voor de gebruiker verandert. Bovendien kan ingesteld worden, hoeveel secties er op deze ‘NG-manier’ geschakeld kunnen worden.

Alphatool:
Met de nieuwe Real-Time diagnose van AlphaTool kan de installateur op eenvoudige wijze de correcte werking van het systeem controleren. Ook lastige zaken, zoals doormelding naar de meldkamer, kan real-time afgelezen worden.

In AlphaTool is nu ook een remote keyboard geïntegreerd (was bij de AlphaVision ML al aanwezig). Hierbij wordt de status van alle 32 secties zichtbaar gemaakt.

Schakelen middels een tag:
De nieuwste versie TAG lezers ondersteunen in combinatie met de laatste firmware versie van de AlphaVision XL nu ook de mogelijkheid om met een TAG (een deel van het pand) in te kunnen schakelen.

In de AlphaVision ML en XL is beide toegevoegd:
DYN DNS functie:
Door de Dynamische DNS functie in de ML en XL is het nu geen probleem meer indien het (vaste) IP-adres van de internetaansluiting verandert. Via een aangemaakt account en “host” naam bij een DynDNSprovider (meestal gratis), koppelt men het IP-adres aan een zelf gekozen domeinnaam. De DynDNS functie in de ML zorgt er nu voor dat de domeinnaam automatisch wordt bijgewerkt met het IP-adres van de internet aansluiting indien deze verandert.