15 - 12 - 2018

logo murrCube20S


Cube staat bij Murrelektronik voor modulaire veldbus oplossingen en maximale efficiëntie in machines en installaties. Het nieuwste lid van deze familie is Cube20S - een compact en krachtig veldbusstation voor in de schakelkast. De typische Cube modulariteit is hierbij consequent voortgezet.

Inhoud:
Beschrijving
Cube 20S Configurator
Applicaties

Bij Cube20S worden smalle ingang en uitgang modules (bouwbreedte: 12,5 mm) met twee, vier of acht kanalen als ook functie modules naast de basismodule met geïntegreerde busnode gemonteerd. De veldbus- stations worden hierdoor precies zo in configuratie samengesteld, zoals de engineers het nodig hebben voor hun installatie oplossingen.

Op elke busnode kunnen maximaal 64 modules met een minimum aan installatiewerk gemonteerd worden. De montage is eenvoudig en voorkomt ook bedradingfouten: De modules worden met een schuif-mechanisme verpoolings zeker op een achterwand gemonteerd, waarin de aanvoerlijnen voor data en voeding reeds zijn ingebouwd. Als onderhoud nodig is, kunnen afzonderlijke modules in slechts een paar handelingen vervangen worden.

Bijzonder gebruiksvriendelijk is de codering en het diagnose concept van Cube20S: Naast de coderingstrips zijn LED’s gemonteerd – I/O-status kan daarmee betrouwbaar afgelezen en toegewezen worden.

murr cube20s
  • Veelzijdig: communicatie-interfaces, modules voor digitale en analoge signalen, teller kaarten, Voedingsmodules worden gekenmerkt met een andere kleur.
  • Eenvoudig: Veerklemmen vereenvoudigen het installeren.
  • Snel: Snelle responstijd van maximaal 20 microseconden.
  • Overzichtelijk: Precieze kanaaltoewijzing, duidelijke etikettering.
  • Veilig: Door de combinatie van Cube20S voedings- als ook output modules en Miro SAFE+ zijn passieve veilige applicaties mogelijk tot PLd.
  • Omvangrijk pakket toebehoren: componenten zoals Profibus stekkers, geconfectioneerde veldbus kabels en passieve Exact12 safety modules maken het pakket compleet.
  • Praktisch: Cube20S is ook verkrijgbaar als een set van Murrelektronik - bijvoorbeeld met gecodeerde modules, samengevoegd of gemonteerd op een DIN-rail

Technische ondersteuning en hulpmiddelen van Solar TPS.

Voor de Cube20S is door Solar TPS een configurator gemaakt die u in staat stelt de juiste keuze te maken in kopstation en diverse I/O, enz.

De configurator let ook op het maximaal aantal modulen en eventuele afdekkappen.
U kunt een BOM afdrukken of exporteren met meteen alle bestelnummers.
De Cube20S configurator kunt u gratis downloaden.
Download de Cube20S configurator : arrow small_r

murr cube20s_configurator

31-applications-icon

Om u de mogelijkheden van de Cube20S te laten zien en u meteen een stukje op weg te helpen met configuraties worden er regelmatig applicaties geschreven en getest.
U vindt hier applicaties voor b.v. communicatie met Siemens S7-1200.