Inlogformulier

Uitfasering AlphaVision ML & XL

Ruim 10 jaar geleden zijn de AlphaVision ML en XL als opvolger van de NG gelanceerd. Duizenden systemen hebben hun weg gevonden naar tevreden eindgebruikers.

Toch is het inmiddels als weer bijna 2 jaar geleden dat de UNii in 2019 aan de markt is gepresenteerd. Met de ontwikkeling van de UNii hebben we goed gekeken naar voorgaande generaties en een product gemaakt dat nóg beter aansluit op de wensen van de installateur en de eindgebruiker. Gebaseerd op één hardware, Grade 3 en met een zeer stijlvol keypad zijn eigenschappen die de UNii uniek maken.

Door het succes van de UNii neemt de verkoop van de ML en XL sterk af. Gecombineerd met de huidige problemen op de componentenmarkt heeft ons doen besluiten om de AlphaVision ML en XL uit te faseren. Wij verwachten dat de AlphaVision ML en XL tot het einde dit jaar (2021) leverbaar zijn. Hierna zal alleen de UNii beschikbaar zijn. De ondersteuning van ML/XL loopt af per 1/1/2029.

Als u de overstap naar de UNii nog niet heeft gemaakt helpen wij u daar graag bij, er is veel informatie beschikbaar.

Analoge (PSTN) doormelding gaat stoppen, heeft u al en oplossing?

Zoals u inmiddels in  de media heeft kunnen lezen komt er een einde aan het ISDN 30 tijdperk.

Hiermee komen ook alle analoge PSTN doormeldingen te vervallen!Zoals u inmiddels in  de media heeft kunnen lezen komt er een einde aan het ISDN 30 tijdperk.

Hiermee komen ook alle analoge PSTN doormeldingen te vervallen!Op 1 oktober 2021 stopt Tele 2 de ondersteuning van ISDN waardoor een groot aantal doormeldingen naar de meldkamers in gevaar komt. KPN heeft bevestigd dat dit op 1 april 2022 gebeurt.
Er is dus geen tijd te verliezen om uw klant te informeren en een oplossing aan te bieden.Voor uw klant zijn er drie mogelijkheden: 

1.De installatie laten ombouwen naar IP 

2. Doormelding via GPRS 

3. Doormelding naar de meldkamer opzeggen.  

Als leverancier bieden wij u graag voor de eerste twee opties de beschikbare oplossingen: 

• er zijn specifieke oplossingen voor de AlphaVision NG: IP only of IP + GPRS 

• de universele PSTN2IP overdragers zijn geschikt voor de AlphaVision NG én alle merken alarmsystemen die gebruik maken van een PSTN aansluiting met de protocollen SIA regular, SIA-HS, Contact ID of Scancom

                                                                   
                                                                                                                                                                            Dit jaar introduceerden wij onze nieuwe axiale en radiale deuropeners met universele spoel 10-24V AC/DC. Dit betekent minder voorraad, makkelijk bestellen en installatiegemak voor de monteur. Toch hebben wij gemerkt dat er een vervangingsvraag is bij met name oudere intercominstallaties die vaak werken op 6V AC of 8V AC. Voor deze situaties hebben wij een viertal modellen opgenomen die werken op 6-12V AC/DC. 

Klik hier voor het axiale model met een lange sluitplaat

Klik hier voor het axiale model met een korte sluitplaat 

Klik hier voor het radiale model met een lange sluitplaat

Klik hier voor het radiale model met een korte sluitplaat

Onze Producten & Services

 • Beveiliging
  Beveiliging

  Het beveiligen van gebouwen is een belangrijke taak binnen de installatietechniek. Er is dan ook een ruim aanbod aan producten en systemen voorhanden om objecten te bewaken tegen onrechtmatige toegang, vandalisme of andere vormen van criminaliteit.

  Lees Meer

 • Communicatie
  Communicatie

  Onder Technical Services Communicatie verstaat Solar alle mogelijke overdrachtsmiddelen. Of u zich nu bezig houdt met telematica, telecommunicatie of noodstroom;

  Lees Meer

 • Smart Building
  Smart Building

  Smarthomes, Smartbuildings, Domotica, Gebouwautomatisering, zijn een aantal namen voor het automatiseren van woningen en gebouwen. Wat houdt dit nu precies in?

  Lees Meer

 • Brandveiligheid
  Brandveiligheid

  Brandveiligheid is goed geborgd in ondermeer het Bouwbesluit en impliceert specifiek wetgeving ten aanzien van gebouwen en installaties

  Lees Meer

 • Klimaattechniek
  Klimaattechniek

  Klimaattechniek is tegenwoordig onlosmakelijk gekoppeld aan duurzaamheid en energieverbruik. Met behoud van comfort biedt Solar een aantal uitgekiende concepten en een scala aan producten,

  Lees Meer

Technical Services Nieuws

 • Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?
  Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?

  Voor huurders en verhuurders is het vaak niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de noodverlichting en wie de kosten betaalt           

  Lees Meer

 • Uitfasering AlphaVision ML & XL
  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Lees meer

 • Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen
  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  lees meer

In De Spotlight

Industrie

Continiuiteit speelt een cruciale rol in uw bedrijfsproces. Automatiseringsprocessen zijn dan ook onontbeerlijk en de aanverwante producten zijn talrijk. De support specialisten binnen ons kenniscentrum zijn speciaal opgeleid om u technisch bij te staan in geval van storingen en wijzigingen in processen

Lees Meer...

Installatie

Volledig in overeenstemming met ons motto “Stronger Together” spelen wij in met het leveren van installatiematerialen op uw behoefte en bieden wij u het juiste product, op het juiste moment en op de juiste plaats

Lees Meer...

Verlichting

Kunstverlichting is bij afwezigheid van zonlicht een middel om te kunnen zien. Maar kunstverlichting dient ook om een ander uiterlijk te geven en sfeer te creëren.

Lees Meer...

Zonnestroom

Zonnestroom staat sterk in de belangstelling. Hierdoor is de verwachting dat de komende jaren de enorme groei door zal zetten in de hoeveelheid geïnstalleerde M(ega)W(att) in Nederland.

Lees Meer...

Projectitems

U zult op ons portal de toegang vinden tot de belangrijkste informatie met betrekking tot onze projecten, de product informatie, subsidies, regelgeving en onze diensten.

Lees meer...