Inlogformulier

Nieuw display AlphaVision bedienpaneel

Met ingang van juli 2015 zal het bediendeel van Alphatronics voortaan geleverd worden met een helder grijs display en witte toetsenbordverlichting.


Met het nieuwe display krijgt het bediendeel een modernere uitstraling en een hoger contrast hetgeen de bediening vereenvoudigd.

De nieuwe uitvoering wordt vanaf juli 2015 geleverd. Het oude display wordt vanaf dan niet meer in de producten gebruikt.

 alpha bedienpaneel

                                                                   
                                                                                                                                                                            Dit jaar introduceerden wij onze nieuwe axiale en radiale deuropeners met universele spoel 10-24V AC/DC. Dit betekent minder voorraad, makkelijk bestellen en installatiegemak voor de monteur. Toch hebben wij gemerkt dat er een vervangingsvraag is bij met name oudere intercominstallaties die vaak werken op 6V AC of 8V AC. Voor deze situaties hebben wij een viertal modellen opgenomen die werken op 6-12V AC/DC. 

Klik hier voor het axiale model met een lange sluitplaat

Klik hier voor het axiale model met een korte sluitplaat 

Klik hier voor het radiale model met een lange sluitplaat

Klik hier voor het radiale model met een korte sluitplaat

De AlphaVision ML en XL zijn uitgebreid met een tal van handige functionaliteiten die het installeren en gebruik nog eenvoudiger maken.
Hieronder vindt u een greep uit de laatste aanpassingen:


Release notes AlphaVision ML V3.60

Sleutelschakelaar:
Bij het configureren van een ingang die men als sleutelschakelaar wil gaan gebruiken, kan men nu deze instellen voor een vaste-stand- of puls- functie van de schakelaar.
Tevens kan men ervoor kiezen om bij gebruik van een sleutelschakelaar de open zones direct op het bedieningspaneel weer te geven, als indicatie waarom er niet ingeschakeld kan worden.

Privé doormelding:
Bij de privé doormelding kan men nu per telefoonnummer of email-adres instellen welke soort meldingen er naartoe gestuurd dienen te worden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld in- of uitschakelmeldingen naar een ander telefoonnummer of email-adres te sturen.

Geen alarm zone:
Bij de zone instelling kan nu ook een “GEEN ALARM” type worden gekozen. Dit zone-type veroorzaakt zowel bij in-en-uit geschakelde toestand van het systeem geen alarm bij het activeren ervan. Wel kan de zone worden gebruikt om een uitgang van het systeem aan te sturen, b.v. voor het schakelen van verlichting.

 

Release notes AlphaVision XL V2

Geen herstart centrale:
Bij het wijzigen van de programmering hoeft de AlphaVision XL niet meer opnieuw op te starten. Zodra de gewijzigde programmering vanuit AlphaTool verzonden is naar de AlphaVision XL werkt dit direct!

Secties vervangen de groepen:
De hele programmering is nu consequent gebaseerd op het gebruik van secties en niet meer van groepen. Hierdoor is het programmeren nog overzichtelijker geworden.


Schakelen op de ‘NG-manier’:
Voor de gebruiker is de mogelijkheid toegevoegd om op de ‘oude NG-manier’ te schakelen. Hiermee kunnen bestaande AlphaVision NG installaties omgebouwd worden naar de XL zonder dat de bediening voor de gebruiker verandert. Bovendien kan ingesteld worden, hoeveel secties er op deze ‘NG-manier’ geschakeld kunnen worden.

Alphatool:
Met de nieuwe Real-Time diagnose van AlphaTool kan de installateur op eenvoudige wijze de correcte werking van het systeem controleren. Ook lastige zaken, zoals doormelding naar de meldkamer, kan real-time afgelezen worden.

In AlphaTool is nu ook een remote keyboard geïntegreerd (was bij de AlphaVision ML al aanwezig). Hierbij wordt de status van alle 32 secties zichtbaar gemaakt.

Schakelen middels een tag:
De nieuwste versie TAG lezers ondersteunen in combinatie met de laatste firmware versie van de AlphaVision XL nu ook de mogelijkheid om met een TAG (een deel van het pand) in te kunnen schakelen.

In de AlphaVision ML en XL is beide toegevoegd:
DYN DNS functie:
Door de Dynamische DNS functie in de ML en XL is het nu geen probleem meer indien het (vaste) IP-adres van de internetaansluiting verandert. Via een aangemaakt account en “host” naam bij een DynDNSprovider (meestal gratis), koppelt men het IP-adres aan een zelf gekozen domeinnaam. De DynDNS functie in de ML zorgt er nu voor dat de domeinnaam automatisch wordt bijgewerkt met het IP-adres van de internet aansluiting indien deze verandert.

 

Onze Producten & Services

 • Beveiliging
  Beveiliging

  Het beveiligen van gebouwen is een belangrijke taak binnen de installatietechniek. Er is dan ook een ruim aanbod aan producten en systemen voorhanden om objecten te bewaken tegen onrechtmatige toegang, vandalisme of andere vormen van criminaliteit.

  Lees Meer

 • Communicatie
  Communicatie

  Onder Technical Services Communicatie verstaat Solar alle mogelijke overdrachtsmiddelen. Of u zich nu bezig houdt met telematica, telecommunicatie of noodstroom;

  Lees Meer

 • Smart Building
  Smart Building

  Smarthomes, Smartbuildings, Domotica, Gebouwautomatisering, zijn een aantal namen voor het automatiseren van woningen en gebouwen. Wat houdt dit nu precies in?

  Lees Meer

 • Brandveiligheid
  Brandveiligheid

  Brandveiligheid is goed geborgd in ondermeer het Bouwbesluit en impliceert specifiek wetgeving ten aanzien van gebouwen en installaties

  Lees Meer

 • Klimaattechniek
  Klimaattechniek

  Klimaattechniek is tegenwoordig onlosmakelijk gekoppeld aan duurzaamheid en energieverbruik. Met behoud van comfort biedt Solar een aantal uitgekiende concepten en een scala aan producten,

  Lees Meer

Technical Services Nieuws

 • Eu verlaagt minimum importprijs definitief: 37 en 42 eurocent per wattpiek
  Eu verlaagt minimum importprijs definitief: 37 en 42 eurocent per wattpiek

  De Europese Commissie heeft besloten de minimumimportprijs op Chinese zonnepanelen definitief te verlagen.

  Lees Meer

 • 57 Procent nederlanders schat prijs zonnepanelen te hoog in
  57 Procent nederlanders schat prijs zonnepanelen te hoog in

  57 van de Nederlanders denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan daadwerkelijk het geval is. Vrouwen schatten zonnepanelen vaker duurder in dan mannen.

  Lees Meer

 • Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?
  Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?

  Voor huurders en verhuurders is het vaak niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de noodverlichting en wie de kosten betaalt           

  Lees Meer

In De Spotlight

Industrie

Continiuiteit speelt een cruciale rol in uw bedrijfsproces. Automatiseringsprocessen zijn dan ook onontbeerlijk en de aanverwante producten zijn talrijk. De support specialisten binnen ons kenniscentrum zijn speciaal opgeleid om u technisch bij te staan in geval van storingen en wijzigingen in processen

Lees Meer...

Installatie

Volledig in overeenstemming met ons motto “Stronger Together” spelen wij in met het leveren van installatiematerialen op uw behoefte en bieden wij u het juiste product, op het juiste moment en op de juiste plaatsLees Meer...

Verlichting

Kunstverlichting is bij afwezigheid van zonlicht een middel om te kunnen zien. Maar kunstverlichting dient ook om een ander uiterlijk te geven en sfeer te creëren.

Lees Meer...

Zonnestroom

Zonnestroom staat sterk in de belangstelling. Hierdoor is de verwachting dat de komende jaren de enorme groei door zal zetten in de hoeveelheid geïnstalleerde M(ega)W(att) in Nederland.

Lees Meer...

Projectitems

U zult op ons portal de toegang vinden tot de belangrijkste informatie met betrekking tot onze projecten, de product informatie, subsidies, regelgeving en onze diensten.

Lees meer...