Zoeken

Industrie automatisering en energie

Energiebesparing, de noodzaak is groot!

Het ontwerp Klimaatakkoord is klaar. In Nederland moet de CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990 met ten minste 49% zijn verminderd. Om dit te bereiken, spreken overheid en bedrijfsleven af maatregelen te treffen. Nederland werkt aan een CO2-vrij elektriciteitssysteem, waarbij fossiele bronnen voor elektriciteit worden vervangen door hernieuwbare energiebronnen als wind, zon en elektrische mobiliteit.

Ook moeten één miljoen gebouwen worden omgevormd naar een duurzame omgeving. Nieuwe, complexere elektrische infrastructuren en digitalisering veranderen de energiedistributie. Het is zaak schone elektriciteit te gebruiken of zelf op te wekken. Een meer dynamisch en veranderend net vraagt om energiebeheerapparatuur die voor meer stabiliteit zorgt. Digitalisering is het sleutelwoord.

Industrie automatisering en energie

Welke stappen zet u op weg naar een eigen verantwoord energiebeheer?

Volgens de wet mag vanaf 1 januari 2023 een gebouw dat groter is dan 100 m2 en geen C-label heeft, niet meer als kantoor worden gebruikt! Daarnaast is de kans reëel dat alle gebouwen in 2030 moeten voldoen aan energielabel A. Het is dus nu tijd om maatregelen te nemen.

Informatie omtrent het thema “Energie”

Energie management

Opslag van energie tot 1000kVA

Off-grid en opslag energie tot 9kVA

Power Quality

Arbeidsfaktor compenstatie

Industrie automatisering en energie

Stappenplan EED energie-auditplicht:

Onderstaand stappenplan beoogt behulpzaam te zijn bij de vraag of u en uw inrichting auditplichtig zijn op grond van de Tijdelijke regeling implementatie artikelen 8 en 14 Richtlijn energie-efficiëntie of niet.

De Tijdelijke regeling implementatie artikelen 8 en 14 Richtlijn energie-efficiëntie is een ministeriële regeling die mede is gebaseerd op de Wet milieubeheer. In de Wet milieubeheer staat het begrip ‘inrichting’ centraal. Dit begrip is ook leidend bij de bepalingen in het Activiteitenbesluit milieubeheer inzake energiebesparing (afdeling 2.6), waar de Tijdelijke regeling implementatie artikelen 8 en 14 Richtlijn energie-efficiëntie raakvlakken mee heeft. Dit heeft er toe geleid dat bij de invulling van de auditplicht ook het begrip ‘inrichting’ is gehanteerd.

De Richtlijn energie-efficiëntie kent dit begrip ‘inrichting’ echter niet, en hanteert het begrip ‘onderneming’. Om de richtlijn zo goed en zo volledig mogelijk te implementeren is er voor gekozen om dit begrip en de afbakening tussen kleine en middelgrote ondernemingen enerzijds en grote ondernemingen anderzijds over te nemen.

Industrie automatisering en energie

Laadoplossingen voor elektrische voertuigen:

Alfen ontwikkelt sinds 2008 slimme oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Onze reeks van 3,7-22kW AC laders biedt
een oplossing voor iedere situatie en is ontworpen om maximale laadsnelheden te leveren terwijl de lokale netaansluiting
gewaarborgd blijft. Alle oplaadpunten kunnen geïntegreerd worden met elk OCPP managementsysteem, hernieuwbare
energiebronnen, slimme energie- en thuisoplossingen en kunnen bovendien reageren op real-time energietarieven.